abonneren

Nissan Scratch Shield voor iPhone repareert zichzelf

Nissan heeft zijn kennis uit de autoindustrie ter hand genomen en heeft voor de iPhone een speciale case ontwikkeld die uit zichzelf krassen kan repareren. Nissan heeft samen gewerkt met de Universiteit van Tokyo en het bedrijf Advanced Softmaterials Inc. om de Nissan Scratch Shield te produceren.


De Nissan Scratch Shield iPhone-case is, dankzij het materiaal dat gebruikt is, in staat om krasjes, die bij normaal gebruik opgelopen worden, uit zichzelf te herstellen.

De case is gemaakt van ABS plastic, dat sterker is dan normaal plastic en dat veelvuldig gebruikt wordt in de autoindustrie. De case isbedekt met Scratch Shield-lak-technologie, die is gemaakt van polyrotaxane. Deze coating heeft een chemische structuur die in staat is te reageren op fijne krasjes door terug te veranderen naar zijn oorspronkelijke vorm waarbij het 'gat' gevuld wordt. Op deze manier repareert de Scratch Shield dus zichzelf.

De Nissan Scratch Shield is dankzij dit materiaal meer gel-achtig en daardoor ook in zijn geheel beter bestand tegen krassen dan traditionele 'harde' casings.

Nissan schijnt al enkele prototypes verspreid te hebben en naar verwachting wordt de Scratch Shield eind 2012 officieel gelanceerd.

Bron: Daily Tech

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Krassen

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord