Nismo Watch: Smartwatch van Nissan

© CIDimport

Nismo Watch: Smartwatch van Nissan

Geplaatst: 10 september 2013 - 10:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Autofabrikant Nissan komt ook met een smartwatch maar die is niet bedoel als verlengstuk van je smartphone. De Nismo, zoals de smartwatch heet, houdt de bestuurder en auto in de gaten om de verkeersveiligheid te vergroten.

De Nismo monitort in real-time biometrische gegevens maar ook het brandstofverbruik, gemiddelde snelheid e.d. van de auto. De Nismo kan bijvoorbeeld de hartslag van de bestuurder meten. Nissan wil de ECG-mogelijkheden uitbreiden zodat ook de vermoeidheid van de bestuurder is af te lezen aan de hartslagintervallen.  Momenteel gaat het nog om een demonstratiemodel.

Nismo Watch: Smartwatch van Nissan-15757539

© CIDimport

In de toekomst moet ook het meten van de hersengolven van de bestuurder mogelijk worden via EEG. Daaruit kan worden afgelezen wat het concentratie- en emotieniveau is van de bestuurder. Ook wordt de huidtemperatuur en lichaamstemperatuur via het hydratatieniveau vastleggen. Mocht het irritatieniveau stijgen door een bumperklever dan zal die lichaamstemperatuur vast ook oplopen. Nissans Social Speed Software houdt de sociale prestaties van de gebruiker bij op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

Beschikbaarheid Nismo

Wanneer de Nismo op de markt komt, is nog niet bekend. Het is in ieder geval een ander type smartwatch dan we tot nu toe hebben gezien zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Gear. Geef ook je mening over het fenomeen ‘smartwatch’ in onze poll op de homepage (zie rechter kolom).

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten