abonneren

Nismo Watch: Smartwatch van Nissan

Autofabrikant Nissan komt ook met een smartwatch maar die is niet bedoel als verlengstuk van je smartphone. De Nismo, zoals de smartwatch heet, houdt de bestuurder en auto in de gaten om de verkeersveiligheid te vergroten.

De Nismo monitort in real-time biometrische gegevens maar ook het brandstofverbruik, gemiddelde snelheid e.d. van de auto. De Nismo kan bijvoorbeeld de hartslag van de bestuurder meten. Nissan wil de ECG-mogelijkheden uitbreiden zodat ook de vermoeidheid van de bestuurder is af te lezen aan de hartslagintervallen.  Momenteel gaat het nog om een demonstratiemodel.

In de toekomst moet ook het meten van de hersengolven van de bestuurder mogelijk worden via EEG. Daaruit kan worden afgelezen wat het concentratie- en emotieniveau is van de bestuurder. Ook wordt de huidtemperatuur en lichaamstemperatuur via het hydratatieniveau vastleggen. Mocht het irritatieniveau stijgen door een bumperklever dan zal die lichaamstemperatuur vast ook oplopen. Nissans Social Speed Software houdt de sociale prestaties van de gebruiker bij op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

Wanneer de Nismo op de markt komt, is nog niet bekend. Het is in ieder geval een ander type smartwatch dan we tot nu toe hebben gezien zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Gear. Geef ook je mening over het fenomeen ‘smartwatch’ in onze poll op de homepage (zie rechter kolom).

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Overig

Tags: nissan, nismo

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord