Nintendo in de rode cijfers

Gameconsolemaker Nintendo sloot afgelopen boekjaar af met een verlies van 43 miljard yen. Dat is omgerekend ruim 400 miljoen euro. In januari maakte Nintendo al bekend nooit eerder verlies te hebben geleden, maar dit wel te verwachten.

Nintendo schatte het verlies in januari nog op ruim zeshonderd miljoen euro. Het blijkt uiteindelijk dus ‘mee te vallen’. Het verlies is te wijten aan de slechte verkopen van spelcomputers. Ook heeft Nintendo last van de toenemende concurrentie van mobiele games op Apple- en Android-apparaten De recente prijsverlaging van de 3DS in augustus heeft ook geen positief effect gehad. Nintendo haalde na de slechte verkopen van de 3DS, 70 euro van de vraagprijs af. In totaal werden er tot april 17 miljoen exemplaren van de 3DS verkocht. 

Nintendo rekent op betere tijden. De spelcomputergigant zal aan het einde van dit jaar de opvolger van de Wii, de Wii U uitbrengen. Ook werkt het bedrijf aan de game New Super Mario Bros. 2. Uiteindelijk hoopt Nintendo volgend boekjaar een winst van 186 miljoen te maken.

Bron: Slashgear

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: nintendo