abonneren

Nieuwste versie Windows 10 (1511) niet meer handmatig te installeren

De allernieuwste versie van Windows 10 (versienummer 1511) is niet meer handmatig te installeren via de Media Creation Tool. Eerder kon dat wel, maar Microsoft heeft de updatebestanden teruggetrokken.

Gebruik je nu de Media Creation Tool om Windows 10 te installeren, dan krijg je weer de versie van het besturingssysteem zoals het in juli voor het eerst werd uitgebracht - build 10240, om precies te zijn. Microsoft wil namelijk dat de update naar versie 1511 daarna via Windows Update plaatsvindt. 

Wachten

De update wordt deze maand uitgerold. Maar als je Windows 10 in november voor het eerst installeert, dan moet je alsnog een maand wachten op de nieuwste versie. De reden daarvoor is dat je 31 dagen hebt om terug te keren naar je oude installatie. Daarna wordt de november-update automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Opvallend genoeg raadde Microsoft mensen eerder nog aan om juist de Media Creation Tool te gebruiken, om op die manier zo snel mogelijk up-to-date te zijn. Daar is het bedrijf nu blijkbaar van teruggekomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10, Windows