abonneren

Nieuwste Samsung Galaxy A7 vanaf maart in Nederland verkrijgbaar

De nieuwste telefoon van Samsung is in maart ook in Nederland verkrijgbaar. De metalen Galaxy A7 is de dunste smartphone van Samsung tot nu toe met een dikte van slechts 6,3 millimeter.

De smartphone is het nieuwste en tevens grootste model in de Galaxy A-reeks van Samsung. Eerder bracht Samsung al de A3 en de A5 op de markt. Net als bij zijn voorgangers is de Galaxy A7 gehuld in een metalen behuizing en kenmerkt deze zich door een dun design.

Specificaties

Van binnen beschikt de Galaxy A7 over een 64-bit Qualcomm Snapdragon 615 SoC of een 32-bit Exynos 5430. Beide chipsets ondersteunen octacore-CPU, wat neerkomt op een kloksnelheid van 1.5GHz voor de Snapdragon en 1.8GHz voor de Exynos.

Verder hebben beide chipsets de beschikking over 2GB aan RAM en 16GB aan ingebouwd geheugen. Dit geheugen is uit te breiden met micro-sd kaartjes. Voor het scherm heeft Samsung de Galaxy A7 voorzien van een 5,5 inch HD Amoled-display, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Tot slot heeft de Galaxy A7 een accucapaciteit van 2600 mAh.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy A3 en de Galaxy A5 zijn vanaf dit weekend beschikbaar in Nederland, maar de Galaxy A7 komt pas in maart uit. Voor de Galaxy A3 is de prijs ongeveer 300 euro, en voor de A5 ligt deze rond de 400 euro. De prijs is afhankelijk van de webwinkel.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: galaxy a7, dunste smartphone