Nieuwe Windows-update vooral gericht op 3D

De grootste vernieuwingen die Microsoft in de eerstvolgende grote update voor Windws10 zal uitbrengen, zijn gericht op 3D-toepassingen.

Dat blijkt tijdens het Microsoft October-event, dat Microsoft vandaag heeft gehouden. Het bedrijf toonde naast een aantal nieuwe hardwareproducten als de Surface Book i7 en de Surface Studio, de nieuwe functies die in het voorjaar van 2017 in de zogeheten Creators Update zullen verschijnen. Deze zijn voornamelijk gericht op 3D.

Zo wordt Microsofts tekenprogramma Paint omgedoopt tot Paint 3D. Nieuw is dat je nu volledige 3D-objecten kunt importeren en samen met een nieuwe app voor Windows 10 Mobile 3D-objecten kunt maken van echte spullen. Ook kun je objecten uit foto's halen en deze gebruiken binnenin andere 3D objecten in Paint 3D. De gemaakte 3D-objecten in Paint 3D kun je vervolgens direct afdrukken op een 3D-printer of delen met anderen via de speciale Remix 3D-community.

Bekijk hier de mogelijkheden van Paint 3D:

Office

Microsoft liet tijdens het event ook een demonstratie zien waarbij een 3D-object geimporteerd wordt in PowerPoint. Tijdens het maken van een presentatie kan het 3D-object dan bijvoorbeeld interactief worden en kan er op in- en uitgezoomd worden en is het object te roteren. Microsoft heeft niet verteld of de importfunctie ook voor andere Office-toepassingen beschikbaar komt, maar dit lijkt ons een kleine stap.

Office Hub

Eerder schemerde Microsoft nog door te werken aan een zogeheten Office Hub, waarbij het makkelijker gemaakt wordt om bestanden uit Office vanuit een centrale plek te bewerken, maar tijdens de presentatie werd daar niet over verteld. Wel introduceerde het bedrijf een People Hub, waarbij communicatie zoals sms, mail en Skype-gesprekken per persoon makkelijker kunnen worden teruggevonden. Onderin de taakbalk van Windows 10 verschijnen dan aparte pictogrammen van personen uit het adresboek.

Windows Insider

De nieuwe Windows 10-functies worden de komende maanden uitgebreid getest en stuk voor stuk uitgerold naar deelnemers van het Windows Insider-programma. De daadwerkelijke Creators Update - die naast 3D-functies ook wat bugfixes krijgt - zal hoogstwaarschijnlijk in maart naar het besturingssysteem worden uitgerold.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 3d, gaming, creators update, gaminghoek, redstone 2