abonneren

Nieuwe Windows 10-versie krijgt gestroomlijnde setup met spraakherkenning

In de huidige beschikbare Windows 10 Build 15002 heeft Microsoft de installatieprocedure verder gestroomlijnd, waardoor deze sneller verloopt. Bovendien is het nu ook mogelijk om tijdens de installatieprocedure met spraak de installatie uit te voeren.

Tijdens de installatie van Windows 10 komt straks ook de mogelijkheid om spraakopdrachten te geven. Zo kun je bijvoorbeeld 'Next' zeggen om naar het volgende scherm in de installatieprocedure te gaan.

Onder in beeld is dan permanent een microfoon-pictogram aanwezig die luistert naar de opgegeven opdrachten. Gebruikers kunnen de installatie uiteraard ook gewoon voortzetten door middel van de muis en het toetsenbord. De microfoon kan overigens ook worden uitgeschakeld door op het microfoon-pictogram te klikken in het installatiescherm, waarna de tekst Disabled naast het pictogram komt te staan.

Privacy-instellingen

Ook de instellingen omtrent de gegevens die met Microsoft kunnen worden gedeeld, zijn nu op een enkel scherm te vinden, waardoor je niet door een aantal schermen hoeft te bladeren om deze instellingen uit te zetten. Wel moet je nog een deel naar beneden scrollen om alle opties te zien.

Aanmeldopties

Verder heeft Microsoft tijdens de installatieprocedure een aantal nieuwe schermen geïntroduceerd. Zo kun je tijdens de installatie - en na het aanmaken van een account - alvast een pincode ter beveiliging opgeven. Voorheen kon het instellen van een pincode alleen nadat Windows 10 al was geïnstalleerd.

Chatten

In de Preview Build 15002 zit ook een helpfunctie, waarbij het meteen mogelijk is om in contact te komen met een Microsoft-agent, die je vervolgens kan helpen met het probleem. Het is echter niet duidelijk of deze functionaliteit alleen in de preview-versie is ingebakken of ook beschikbaar komt in de Creator's Update, deze lente.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: build 15002, windows 10