abonneren

Nieuwe Windows 10 Technical Preview voor mobiel uitgebracht

Microsoft heeft een nieuwe Technical Preview-build van Windows 10 uitgebracht voor mobiele telefoons. Het nieuwe besturingssysteem brengt geen heel spannende veranderingen, maar wel een flink aantal bugfixes.

De belangrijkste merkbare verandering is dat het nu mogelijk is de achtergrond van het thuis- of het vergrendelscherm aan te passen vanuit de Foto's-app.
 

Stabiliteit

Buiten dat gaat het vooral om stabiliteits-fixes en aanpassingen. Zo werkt de camera weer vanuit de vergrendelstand, en kunnen apps weer vanaf de SD-kaart geladen worden na een reboot - twee problemen die in de vorige build nog voor problemen zorgden.
 

Geen daily driver

Toch is de build 10152 nog lang niet geschikt als daily driver. Microsoft waarschuwt namelijk dat er nog een flink aantal grote bugs in het OS zitten waardoor het dagelijks gebruik niet erg prettig is.

Zo werken mobiele hotspots niet meer, omdat die geen eigen IP-adres hebben. Ook crashen apps die op de achtergrond audio afspelen vaak, en werkt de Video-app nog helemaal niet.
 

Geen tweestapsverificatie

Als je bovendien tweefactor-verificatie aan hebt staan in je Microsoft-account, kun je sowieso niet zo veel met het toestel. Als je dat reset, kun je namelijk je bevestigings-sms niet invoeren waardoor je dus helemaal niets met het toestel kunt.
 

Mobiel

De Technical Previews zijn bedoeld als voorproefje voor de definitieve versie van het besturingssysteem. Het is nog niet zeker wanneer die uitkomt; hoewel Windows 10 voor de desktop al 2 weken uit is, blijft Microsoft verdacht stil op het mobiele vlak.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows 10 Mobile, windows 10 technical preview, technical previewm build 10152

Nieuws headlines

Laatste reactie