Nieuwe Windows 10-build 10547 heeft bugfixes en betere foto-app

Microsoft heeft een nieuwe build uitgebracht van Windows 10 voor vroege testers. In Build 10547 zitten een aantal kleine toevoegingen en veranderingen, zoals de mogelijkheid de achtergrond van het inlogscherm te verwijderen en is de Foto's-app geüpdate.
De nieuwe Technical Preview is beschikbaar voor Windows Insiders, die het via de Fast Ring al binnen kunnen halen in Windows Update.

Bugfixes

In de nieuwe build zitten vooral veel bugfixes. Het is inmiddels mogelijk om bureaubladachtergronden op willekeurige volgorde af te spelen, een veelgevraagde functie die wel in de oude Technical Previews zat, voordat Windows 10 officieel uit was. Ook moet audio weer beter werken met Realtek-drivers. Veel gebruikers hadden plotseling geen geluid meer na het upgraden naar Windows 10, omdat de Realtek-drivers niet goed werkten met Windows 10. Dat was één van de meest voorkomende problemen die we vorige maand al beschreven.

Nieuwe functies

Er zitten ook een aantal nieuwe functies in het besturingssysteem. Zo is het nu mogelijk om 4 rijen met tegels naast elkaar te zetten in het startmenu, en kunnen gebruikers de standaard-achtergrond bij het inlogscherm verwijderen.

Bijgewerkte apps

Een aantal apps is ook bijgewerkt, zoals de Foto's-app. Die kreeg in de mobiele build al veel aandacht, maar ook in de desktop-versie krijgt de app een update. Het is nu mogelijk om foto's uit OneDrive te importeren en te bekijken, en er zitten meer opties in voor diashows.

De preview-build is door Windows Insiders te downloaden. Hoewel Windows 10 al sinds eind juli uit is, blijft Microsoft het besturingssysteem updaten. Windows 10 is daarmee 'nooit af', zoals het bedrijf het zelf zegt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: technical preview, build 10547