Nieuwe wijzigingen Cortana in volgende Windows 10-update

De slimme zoekassistent van Windows 10 - Cortana - krijgt een aantal visuele wijzigingen. De functies komen waarschijnlijk beschikbaar als de Redstone 2-update voor het besturingssysteem wordt uitgerold.

Microsoft is druk met het testen van de Redstone 2-update voor Windows 10, die volgens de huidige plannen in maart 2017 wordt uitgerold naar het besturingssysteem. Een aantal testers van de nieuwe update hebben een aantal nieuwe verbeteringen ontdekt in Cortana. Zo is het zoekvenster bij een aantal gebruikers verplaatst van de onderkant naar de bovenzijde van het menu. Nu is het zo dat als je een opdracht intypt op de taakbalk of in het startmenu, dat deze onderaan het menu verschijnt. Met de nieuwe update komt de balk dus aan de bovenzijde, waardoor Cortana wat overzichtelijker oogt en de zoekopdracht meer op dezelfde ooghoogte is als de resultaten die worden weergegeven.

Verder wordt het straks ook mogelijk om kleurthema's toe te passen, waardoor bijvoorbeeld de zoekbalk een andere kleur kan krijgen. Nu is deze grijs, maar straks kan ook hier de achtergrond worden aangepast naar een iets prettiger kleur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: cortana