Nieuwe versie Windows 10 krijgt notificatiecentrum

De nieuwe versie van Windows 10 krijgt een notificatiecentrum. Die functie wordt toegevoegd aan de nieuwe preview-versie van het besturingssysteem. Het zogeheten 'Action center' lijkt veel op dat van het mobiele OS Windows Phone 8,1, waarmee de integratie tussen mobiel en desktop steeds dichterbij lijkt te komen.

Het Action Center is onderdeel van de laatste versie van het besturingssysteem. Dat werd vorige maand aangekondigd, en is inmiddels te downloaden voor testers.

Meldingen

Het nieuwe notificatiecentrum verzamelt alle meldingen van meerdere apps in één overzicht. Dat komt rechtsonder in beeld te zien, waar nu ook al diverse icoontjes worden getoond met de status van bepaalde programma's. Het lijkt erop dat die statusicoontjes ook in het notificatiecentrum worden geintegreerd.

Ontwikkelaars

Onwikkelaars moeten er waarschijnlijk zelf voor zorgen dat hun meldingen in het notificatiecentrum terecht komen. Daarbij kunnen ze ook zorgen voor interactieve notificaties.

Integratie

Tijdens de aankondiging van Windows 10 maakte Microsoft al bekend dat het nieuwe besturingssysteem de grens tussen de desktop en mobiel kleiner moest maken. Windows 10 wordt straks het besturingssysteem van ieder mobiel apparaat met Windows. Een notificatiecentrum zoals dat ook al in Windows Phone zat, is daar een eerste stap naartoe.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Notificatie, notificatiecentrum