Nieuwe versie Gear VR werkt met alle Samsung Galaxy-topmodellen

Eén van onze favoriete virtual reality-headsets is de Gear VR van Samsung, maar het is erg jammer dat dat apparaat maar met een handjevol toestellen te gebruiken is. Dat moet veranderen met het nieuwste model, dat voor slechts 100 euro werkt met alle Galaxy-vlaggenschepen van de fabrikant.
Samsung presenteerde de nieuwe Gear VR donderdagavond. Het is de derde generatie van de bril, die nu werkt met de Galaxy Note 5, de Galaxy S6, S6 Edge, en S6 Edge+.

Meer telefoons

De eerste Gear VR-headset kwam vorig jaar uit, maar die werkte destijds alleen nog maar met de Note 4-phablet die niet veel mensen hadden. Een volgende versie, die alleen werkte met de Galaxy S5, was al een stap de goede richting op, maar Samsung lijkt te beseffen dat de Gear-brillen alleen een succes kunnen worden als ze werken met veelgebruikte telefoons. Zeker voor de erg schappelijke prijs is er nu weinig reden geen Gear te kopen.

Fysieke aanpassingen

De nieuwe versie van de Gear VR is ook fysiek aangepast. De bril is vooral een stuk lichter: 310 gram, ten opzichte van 379 gram voor de eerste editie. Daarnaast is de schuimband bovenaan de bril comfortabeler gemaakt voor de drager, en is het touchpad aan de zijkant verbeterd.

Telefoon als computer

Veel VR-brillen die nog in de toekomst worden uitgebracht (zoals de Oculus Rift of de Playstation VR) werken alleen met een pc of console, maar de Gear VR maakt gebruikt van een telefoon als scherm en rekenkracht.

Cardboard-model

Samsung volgt daarmee het voorbeeld van Google, dat het met de Cardboard makkelijk en goedkoop maakt om virtual reality-applicaties te proberen vanaf je telefoon. De Gear VR maakt dat proces nog iets professioneler door de verstelbare lenzen en een native besturing in het apparaat.

De nieuwe Gear VR komt deze herfst uit voor € 99,99 - telefoon niet inbegrepen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: virtual reality, vr, oculus, samsung gear vr, gear vr