Nieuwe versie Android Wear ondersteunt meer polsgebaren

Er is een nieuwe versie van Android Wear uitgebracht, waardoor smartwatches nog meer bediend kunnen worden met polsgebaren. Ook kunnen sommige smartwatches nu teksten voorlezen die op het scherm staan.

Google heeft het nieuwe besturingssysteem, Wear 1.4, vorige week al uitgebracht. Het bedrijf heeft echter dit weekend pas alle nieuwe features bekend gemaakt.
 

Polsgebaren

De belangrijkste daarvan zijn de uitgebreidere polsgebaren. Die zaten er al een paar in de oudere versie van Android Wear. Je kon daarmee door verschillende notificaties heen scrollen door je pols op en neer te draaien. Nu zijn de gebaren uitgebreid, zodat je ook de verschillende acties bij notificaties kunt uitvoeren. Je kunt dan bijvoorbeeld een bericht verwijderen, of antwoorden op een email.
 

Audio-ondersteuning

Ook heeft Google audio-ondersteuning toegevoegd. Daarmee kunnen horloges nu meldingen voorlezen, of zelfs hele emails en wie die heeft verstuurd.
 

Uitrol

Google rolt het besturingssysteem langzaam uit onder smartwatchgebruikers. Het kan nog een paar dagen duren voordat alle gebruikers de update binnen hebben.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: wearables, android wear, android wear 1.4