Nieuwe stemherkenner van Microsoft biedt menselijke precisie

Microsoft is bezig met de ontwikkeling van nieuwe stemherkenningssoftware, die woorden net zo goed moet kunnen begrijpen als mensen.

Microsoft's nieuwe spraak- en stemherkenningssoftware zou zelfs tekst tussen twee mensen kunnen herkennen en deze automatisch detecteren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een neutraal netwerk om zo verbanden tussen woorden te leggen. Hierdoor zou het aantal fouten drastisch worden verminderd.

Om voldoende rekenkracht te kunnen bieden voor het herkennen van woorden, zinnen en conversaties tussen meerdere personen, worden meerdere computers met elkaar verbonden.

Cortana

Microsoft benadrukt dat de software zich momenteel nog in testfase bevindt, en computers er nog niet foutloos mee kunnen schrijven. Sommige snel uitgesproken woorden en zinnen worden nog verkeerd geïnterpreteerd. Op de langere termijn moet de nieuwe naamloze spraakherkenningssoftware onderdeel gaan uitmaken van Cortana, Microsoft's slimme zoekassistent van Windows 10. Ook zouden er plannen zijn om de spraakherkenning toe te passen in de Xbox One.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: stemherkenning