abonneren

Nieuwe smartphones favoriet

Bij aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon kiest men steeds vaker voor een smartphone. In de VS zijn twee van de drie nieuwe toestellen een smartphone.

Dit blijkt uit de cijfers van marktonderzoeker Nielsen voor telefoonabonnees in de Verenigde Staten. De groei van de belangstelling in smartphones gaat ten koste van de zogenaamde feature-phones, mobiele toestellen die wel internetfunctionaliteit bieden maar niet tot de smartphones gerekend worden. Het aandeel van smartphones is in de VS al gegroeid naar 55 %.

 Smartphones 2012

In de VS is Android marktleider zowel onder de smartphonebezitters (52 %) als bij de nieuwe aankopen (55%). Ruim 34 procent heeft een iPhone.
Apple is bij de smartphone-bezitters (weg?) in de VS wel de grootste smartphone fabrikant in de VS met 34%. De Android-toestellen in de VS komen voornamelijk van Samsung (17 %), HTC (14 %) en Motorola (11 %). RIM neemt met de BlackBerry nog een bescheiden plaats in met 9 %.

 Smartphone fabrikanten per OS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord