abonneren

Nieuwe smartphonebatterij laadt binnen twee minuten op

StoreDot presenteert op de CES een smartphonebatterij die in minder dan twee minuten volledig opgeladen is. Eerder presenteerde StoreDot al een prototype, maar dit keer gaat het om een verkleinde versie van dat prototype.

Mashable nam de proef op de som en bekeek de oplaadtijd van zijn batterij bij een Samsung Galaxy S5. Deze ging, zoals StoreDot al zei, van 0 naar 100 procent in minder dan 2 minuten. Razendsnel dus! Het geheim zit ‘m in de gebruikte nanotechnologie.Deze werkt als het ware als een spons die energie opneemt en deze vervolgens bewaard.
De gevolgen van deze structuur zijn wel een lagere batterijduur, zo is het nieuwste prototype van de StoreDot in staat om slecht 5 uur mee te gaan op een volle batterij. “Dit moet geen probleem zijn voor de consument, wanneer je per dag slechts twee keer 2 minuten hoeft op te laden” legt Myersdorf uit.
 

Toekomst van de batterij

StoreDot hoopt zijn batterij in 2017 beschikbaar te maken voor consumenten. Volgens Myersdorf is het bedrijf in gesprek met diverse grote bedrijven en hoeft de technologie zich niet enkel te beperken tot smartphones. Het bedrijf ziet mogelijkheden om uit te breiden naar batterijen voor elektronische auto’s. Het streven van StoreDot is om elektronische auto’s zoals bijvoorbeeld de Tesla binnen enkele minuten te kunnen opladen, in plaats van uren. Het bedrijf is van plan om volgend jaar een eerste prototype hiervan tonen.

 

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: storedot

Laatste reactie