abonneren

Nieuwe ransomware laat slachtoffers anderen infecteren

Ransomware wordt telkens slimmer. Een nieuwe variant laat slachtoffers vrienden en familie infecteren aan de hand van een referral link, om zo zelf de dans te ontspringen.

Daarover schrijft onder meer Bleeping Computer. Je kunt 'gewoon' in bitcoin betalen om weer toegang te krijgen tot je bestanden, maar er is nog een andere manier. 'Restoring your files the nasty way', aldus de makers.

Je kunt de sleutel namelijk 'gratis' verdienen door vrienden en familie met het virus op te zadelen. Dat doe je door ze op een malafide link te laten klikken. Dat ziet er als volgt uit:

What's in a name

Zo krijg jij je bestanden terug, maar zitten anderen met de gebakken peren. Opvallend genoeg heet het virus Popcorn Time, maar het heeft niets met de illegale streamingdienst onder dezelfde naam te maken.

De ransomware lijkt nog volop in ontwikkeling. Een toekomstige variant gaat mogelijk bestanden verwijderen zodra te vaak een verkeerde sleutel is ingevoerd. Zo hopen de makers er nog wat extra druk achter te zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Ransomware

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord