abonneren

Nieuwe preview-versie Windows 10 brengt vooral kleine bugfixes

Er is een nieuwe previewversie van Windows 10 verschenen. Het nieuwe OS heeft vooral een aantal kleine bugfixes, maar mist nog steeds de langverwachte Spartan-browser. Die moet in de volgende Windows 10-versie verschijnen.
Build 10041 is vanaf vandaag te downloaden in het Windows Insider-programma. Als je Windows 10 nu al test, kun je ook via de instellingen updaten.

Bugfixes

Er zitten vooral een aantal kleine bugfixes in het OS. Zo kun je nu je vergrendelscherm iets makkelijker aanpassen, en is het gebruik van virtuele bureaubladen makkelijker gemaakt. Daarnaast ondersteunt Cortana nu een aantal andere talen zoals Chinees, Frans, Italiaanse en Duits. Nederlandse ondersteuning ontbreekt nog steeds.

Geen Spartan-browser

De grootste toevoeging aan het besturingsssysteem ontbreekt echter nog steeds: De nieuwe Spartan Browser. Die moet op de lange termijn het standaard Internet Explorer vervangen. De Spartan-browser werd een aantal maanden door Microsoft aangekondigd, maar is nog steeds niet te downloaden of te testen.

Microsoft zegt dat Spartan in de volgende test-build van Windows 10 zal zitten.

Microsoft maakte gisteren bekend dat Windows 10 nog deze zomer te downloaden zal zijn, in tegenstelling tot de herfst zoals altijd eerder werd gezegd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie