Nieuwe OneDrive-app biedt SharePoint- en bestandssynchronisatie

Microsoft heeft een nieuwe preview-versie uitgebracht van OneDrive voor Bedrijven, waarmee het mogelijk wordt om zowel SharePoint-bibliotheken als persoonlijke bestanden tegelijk te synchroniseren. Hierdoor wordt de tweede OneDrive-app die nu nog nodig is, overbodig.

Bedrijven die nu OneDrive gebruiken, moeten twee versies van het synchronisatieprogramma gebruiken. Dat komt omdat het nog niet mogelijk is om bestanden van SharePoint en persoonlijke bestanden die in de cloudomgeving van OneDrive staan, tegelijk vanuit een enkele applicatie te synchroniseren.

Microsoft heeft een preview-versie uitgebracht van OneDrive, waarmee je nu dus zowel je persoonlijke OneDrive-bestanden als SharePoint-documenten kunt synchroniseren. Hierdoor wordt het samenwerken met andere collega's vereenvoudigd.

Multiple sync

Het is met OneDrive voor Bedrijven al langer mogelijk om meerdere accounts vanuit een enkele app te gebruiken. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor je persoonlijke OneDrive en OneDrive voor Bedrijven, zonder dat je daarvoor meerdere apps hoeft te gebruiken. Het is dan niet mogelijk om beide synchronisaties naar eenzelfde map op te slaan, dat blijft wel gescheiden van elkaar.


Samenwerken

Met de nieuwe OneDrive voor Bedrijven-app is het ook makkelijker om samen te werken in hetzelfde bestand. Da kan online ook al via Office 365, maar met de nieuwe app kun je ook lokaal in Word, Excel en PowerPoint werken, zonder dat dit synchronisatieproblemen oplevert. Ook kun je makkelijker bestanden kopiëren en verplaatsen van OneDrive naar SharePoint en andersom.


Activiteitsweergave

Een van de vervelende opties van OneDrive was dat je nooit precies goed kon zien wat er gebeurde: welke bestanden worden momenteel gesynchroniseerd, wat gaat er mis en hoe lang duurt de synchronisatie nog? Met de nieuwe OneDrive-app wordt deze informatie beter getoond. Dubbelklik je bijvoorbeeld op het OneDrive-pictogram, dan zie je meteen wat er gebeurd en krijg je ook mini-thumbnails te zien van de bestanden die worden gesynchroniseerd.


OneDrive voor bedrijven voor Mac

Er is op dit moment nog geen specifieke informatie over wanneer Microsoft de nieuwe OneDrive voor Bedrijven-client uitbrengt voor Mac OS X. Het staat wel in de planning, maar een precieze datum kan het bedrijf ons niet geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tools

Tags: onedrive, ngc