Nieuwe Nexus gemaakt door LG - UPDATE

De eerste smartphone waar het nieuwe Android 4.2 Key Lime Pie op zal draaien is van Lg.

Google stapt daarmee over van Samsung naar LG. Samsung heeft als laatste smartphones ontwikkeld in de Nexus-lijn, namelijk de Galaxy Nexus en de Nexus S. ASUS en HTC zijn ook al aan de beurt geweest om bij te dragen aan de Nexus-lijn. Die lijn wordt door Google gebruikt om als eerste de nieuwe Android-versie te draaien. Android Key Lime Pie (4.2) zou dus uitgebracht worden op een LG Nexus-telefoon. Dit toestel zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op de LG Optimus G en zal eind deze maand worden aangekondigd volgens bronnen.

Specificaties

De nieuwe Nexus smartphone zou een 4,7 inch IPS-scherm krijgen van 1280x768 pixels. Er zal een 8 megapixel-camera op zitten en in tegenstelling tot de Galaxy Nexus zal de LG Nexus wel een geheugenkaartslot krijgen. De telefoon heeft standaard 16 GB opslaggeheugen. De processor zou een Qualcomm Snapdragon APQ8064 S4 Pro quad-core zijn en krijgt 2 GB werkgeheugen.

Google lijkt fabrikanten om beurten mee te laten delen in het succes van de Nexus-reeks. Of LG de enige fabrikant is die een Nexus telefoon voor Android 4.2 mag maken is overigens niet bekend.

UPDATE: De geruchten over Android 4.2 Key Lime Pie blijken onwaar. Geruchten over het feit dat LG de nieuwe Nexus maakt schijnen nog altijd op betrouwbare bronnen te zijn berust.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten