abonneren

'Nieuwe Nexus 7 straks voor 269 euro te koop'

De 32 GB-versie van de nieuwe Nexus 7 die Google bijna twee weken geleden presenteerde zal waarschijnlijk 269 euro gaan kosten in Europa. De tablet zou op 29 augustus in Italiƫ te koop zijn. In september volgt als het goed is de 4G-versie voor 349 euro. De 16 GB-versie van de Nexus 7 zal waarschijnlijk niet verkocht worden in Europa.

De nieuwe Nexus 7 van Google, die het bedrijf liet maken door ASUS, zal volgens Notebook Italia vanaf 29 augustus te koop zijn in Italië voor 269 euro. De kans is groot dat de tablet ook in Nederland dan voor ongeveer die prijs in de winkels zal liggen. Het betreft de 32 GB-versie van de Android-tablet. De 16 GB-versie, die in de Verenigde Staten wel verkocht wordt, zal volgens de berichten niet op de Europese markt verschijnen. De reden zou volgens Tablets Magazine zijn dat ASUS de Memo Pad HD 7 hier heeft uitgebracht en zichzelf niet in het vaarwater wil zitten door nog een 16 GB-tablet op de markt te brengen. Of dat zo is, is nog maar de vraag en slechts een gissing.

De nieuwe Nexus 7 heeft een beeldscherm met een 1920 x 1200-resolutie (323ppi). Hij heeft een 1,5 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064-processor en gebruikt een Adreno 320 voor de grafische prestaties. Verder heeft de Nexus 7 2 GB aan RAM-geheugen. De tablet zal vanuit de doos draaien op Android 4.3.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7, google nexus 7, android-tablets

Laatste reactie