Nieuwe Nexus 7 gepresenteerd door Google

De nieuwe Nexus 7 is door Google gelanceerd. De eerste Nexus 7 heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de 7 inch-tablet aan een enorme opmars is begonnen. Vrijwel geen enkel merk heeft aan de prijs/kwaliteit-verhouding kunnen tippen zoals de Nexus 7 deze heeft gebracht. Wat brengt de nieuwe versie?

Tijdens de ontbijtsessie van Sundar Pichai heeft Google gisteren de nieuwe Nexus 7 aangekondigd. We hebben weinig nieuws te horen gekregen, omdat deze tablet de afgelopen week al vele malen in het nieuws was gekomen. Tijdens zijn praatje liet Pichai weten dat de originele Nexus 7 de drijvende kracht achter de enorme groei die de verkopen van Androidtablets hebben doorgemaakt. Inmiddels zijn er 70 miljoen Androidtablets geactiveerd. Hij liet weten dat in Japan de Nexus 7 zo populair was, dat meer dan 45% van de verkochte tablets met de feestdagen vorig jaar een Nexus 7 was.

De nieuwe Nexus 7 heeft aan het uiterlijke enkele kleine veranderingen ondergaan, zo missen we nu de metalen rand en zijn de 'putjes' aan de achterzijde verdwenen. Het NEXUS-logo staat nu niet van links naar rechts maar van onder naar boven, waarschijnlijk om te benadrukken dat de het apparaat ook goed in landscape te gebruiken is. Wel zou het materiaal volgens Hugo Barra, die de tablet aankondigde, nog steeds zo 'zacht' aanvoelen als de eerste Nexus 7. De nieuwe Nexus 7 heeft een volledig (mat) zwarte afwerking, met een aantal glossy details.

Het apparaat is qua formaat wat afgeslankt: de Nexus 7 is 2 millimeter dunner en de randen aan de zijkanten zijn ook een stuk kleiner geworden, waardoor de tablet maar liefst 6 millimeter minder breed is. Daarnaast is de tablet ook 50 gram lichter dan zijn voorganger.

Specificaties

Wat betreft specificaties klopten de geruchten tot op de laatste letter. De nieuwe Nexus 7 heeft een schitterend beeldscherm met een 1920 x 1200-resolutie (323ppi). De 1,5 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064-processor gebruikt een Adreno 320 voor de grafische weergave en heeft 2 GB aan RAM. In de Verenigde Staten komt ook een versie uit met 4G (LTE)-ondersteuning. Het apparaat krijgt qua opslag twee uitvoeringen: 16 GB en 32 GB. 

Op veler verzoek heeft de tablet ook een camera met een maximale opnameresolutie van 5 megapixel aan de achterzijde gekregen waardoor de tablet nu over ook over een camera-interface beschikt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten