abonneren

Nieuwe iPad Air en Mini zijn weinig verrassend

Zoals verwacht heeft Apple gisteravond twee nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Mini 3 en de iPad Air 3 zijn sneller dan hun voorgangers en krijgen allebei een vingerafdrukscanner. Buiten dat zijn de tablets weinig verrassend - maar daarom natuurlijk niet minder goed.

De iPads zijn vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar, maar zijn al vanaf vandaag in pre-order te bestellen.

iPad Air 2

De iPad Air 2 wordt vooral dunner dan zijn voorganger, wat één van de grootste veranderingen is. Apple maakt de tablet 6,1 mm dik, maar het scherm van 9,7" blijft gewoon wat je van de iPad verwacht. Net als de vorige Air blijft de resolutie staan op 2048 x 1536 pixels. Het apparaat wordt geleverd met een extra kleur; naast zilver en grijs kan je hem nu ook in het goud kopen. De prijs daarvan blijft hetzelfde.

Sneller

Intern moet de iPad Air vooral sneller worden. Het apparaat krijgt een A8X-processor (in tegenstelling tot de vorige "gewone" A8), die volgens Apple "40% sneller is dan normaal." Ook wordt het werkgeheugen verdubbeld van 1 naar 2 GB, waardoor de iPad meer apps tegelijk kan draaien zonder apps zich op de achtergrond verversen of uitschakelen. De batterij van de iPad Air 2 kan volgens Apple ruim 10 uur mee.

Een andere belangrijkere verandering is dat de iPad Air 2 een betere camera krijgt dan zijn voorganger. De lens heeft nu 8 megapixels waarmee je nu ook slow-motionvideo's en timelapses kunt maken. En uiteraard zit op de Air 2 ook een vingerafdrukscanner, zoals we die al kenden sinds de iPhone 5S.

iPad Mini 3

Daarnaast presenteerde Apple ook een nieuwe iPad Mini. Die heeft ook dezelfde formaten als de vorige Mini, namelijk een 7,9"-scherm, maar wel met dezelfde resolutie als de Air van 2048 x 1536. De processor en camera blijven hetzelfde, het enige noemenswaardige verschil aan de nieuwe Mini is dat ook die een vingerafdrukscanner krijgt.

iOS 8.1

Allebei de tablets draaien op iOS 8.1, de opvolger van het besturingssysteem dat Apple vorige maand introduceerde. Daarmee worden kinderziektes opgelost die het OS al vanaf het begin plagen, en ook keert de zeer gemiste Camera Roll terug voor foto's.

Prijzen en varianten

De iPad Air 2 komt met 16GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte en kost respectievelijk 499, 599 en 699 euro. De iPad Mini 3 kost voor dezelfde varianten 100 euro minder. Ook kunnen 3G-varianten worden gekocht. Die kosten 120 euro extra.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Ipad Mini 3, Ipad Air 2, Ipad Air

Nieuws headlines

Laatste reactie