abonneren

Nieuwe interface maakt Gmail overzichtelijk via tabbladen

Google gaat het ontwerp van Gmail flink herzien. Door de toevoeging van tabbladen in zowel de web-versie als de mobiele apps moet de webmail van Google overzichtelijker worden.

De belangrijkste wijziging van de nieuwe interface is een systeem van tabbladen, dat je tot maximaal vijf in plaats van een enkele inbox geeft. Google heeft voor deze nieuwe tabbladen, die rechts van je reguliere inbox verschijnen, verschillende standaardcategorieën uitgekozen, waaronder sociaal, promoties, updates en forums.

De nieuwe indeling moet er voor zorgen dat nieuwsbrieven en uitwisselingen met vrienden je inbox niet meer verstikken. Google heeft het mogelijk gemaakt om berichten te verslepen naar de andere tabbladen en laat je andere aanpassingen maken zodat deze ‘superlabels’ weten welke berichten het automatisch uit het zicht moet verbergen.

 

Mails sorteren
Volgens Google kun je zelf bepalen hoeveel van deze tabs in beeld komen en je kunt boodschappen voorzien van een sterwaardering, zodat ze ook in het hoofdvak verschijnen. De zoekmachine belooft dat het mogelijk blijft om terug te gaan naar het klassieke aanzicht.

De nieuwe inbox is geheel touchvriendelijk gemaakt en haalt zijn inspiratie bij Google Now, de realtimedienst die de zoekmachine met de komst van Android 4.1 Jelly Bean introduceerde. Dit betekent dus ook dat de nieuwe tabbladen aanraakvriendelijk zijn.

Google zegt dat het de nieuwe interface in de komende weken zal uitrollen naar zijn gebruikers en verwacht dat de vernieuwde Android-app weldra op de planken zal staan. De nieuwe iOS-versie zal verschijnen zodra er goedkeuring is van de Apple App Store.

De zoekmachine vraagt zijn gebruikers het instellingenmenu in de gaten te houden (herkenbaar aan het symbool van een tandwiel). Hier zal binnenkort de optie ‘Configure Inbox’ of Inbox instellen verschijnen.  

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, Webmail

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie