Nieuwe informatie over Google Glass

Er is nieuwe informatie bekend over Google Glass. Een aantal specificaties zijn gelekt en daarnaast zal de innovatieve bril kunnen vibreren, maar wel op een hele speciale manier.

Google Glass is zonder enige twijfel het meest innovatieve product van Google op dit moment en het favoriete project van oprichter Sergey Brin. Zo werd hij laatst nog in de metro gespot met de bril op. Echter, bijna een jaar nadat Google de eerste berichten over Glass naar buiten bracht, is er nog weinig concreets bekend. Gisteren zijn er wat gegevens via de FCC naar buiten gekomen over het eerste model (Explorer Edition) van Google Glass.

Google Glass

De FCC is een overheidsinstantie die alle producten die in de Verenigde Staten gebruik maken van radiosignalen en dergelijke keurt en certificeert. Dus elk product dat gegevens draadloos overdraagt, moet worden aangeboden en de FCC maakt deze gegevens ook openbaar. Gelukkig voor ons zijn er een aantal mensen die deze gegevens voortdurend in de gaten houden en de afgelopen dagen ontdekten ze daar het eerste model van de Google Glass.

Dit eerste model zal aan de ontwikkelaars die op de Google I/O $1500 hebben afgedragen in bruikleen worden gegeven tijdens speciale onttwikkelaaarsbijeenkomsten op twee plaatsen in de VS. Helaas mogen diegenen die daar aanwezig zijn niet al te veel informatie delen met de buitenwereld.

Specificaties

Omdat de Google Glass bij de FCC is aangeboden, zijn we ook iets meer te weten gekomen over de specificaties die deze intelligente bril zal hebben. Volgens de gegevens zal de bril 2.4 GHz 802.11b/g/n Wi-Fi hebben en de nieuwste, energiezuinige 4.0-versie van Bluetooth. Er is veel onduidelijkheid over de manier van opladen van de bril, er zijn aanwijzingen dat dit met een gewone micro-USB zal gebeuren.

In de technische informatie heeft men ontdekt dat de bril een vibrerend element zal hebben. Dat zal hoogstwaarschijnlijk geen ordinaire trilfunctie zijn, maar men gaat ervan uit dat dit een onderdeel is om het geluid van de bril naar de gebruiker te brengen via bone conduction technolgy. Deze techniek wordt al toegepast bij gehoorapparaten en transporteert het geluid via de botten in de schedel naar het middenoor, zodat het daar omgezet wordt in geluid. Dit wordt door onze hersenen dan weer geïnterpreteerd als spraak, muziek en dergelijke.

Wachten

Het is meer dan dat we tot nu toe wisten van het Google Glass-project, maar eigenlijk is het nog steeds niet genoeg om een beeld te kunnen vormen van hoe het er nu voor staat met deze techniek. We zullen de eerst berichten moeten afwachten van de bijeenkomsten waar de ontwikkelaars aan de slag gaan met Google Glass.

Bron: The Verge

Via: Androidworld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten