abonneren

Nieuwe Huawei P10 en P10 Plus met Kirin-processors verschijnen in de lente

Huawei komt deze lente met de opvolger van de P9-toestellen. De P10 en de P10 Plus worden voorzien van kunstmatige intelligentie en bevatten Amazon Alexa als spraakherkennings-engine.

De Huawei P10 krijgt een gebogen scherm van 5,2 inch en kan worden ontgrendeld door middel van vingerafdrukherkenning. De telefoon krijgt daarnaast een klein aanraakgevoelig schermpje waarop je de tijd kunt aflezen en of je nieuwe berichten hebt. De Plus-versie van de P10 is groter en krijgt een 5,5 inch scherm.

Het scherm van de P10 Plus krijgt daarnaast een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De schermen krijgen naar alle waarschijnlijkheid een scherm met gebogen randen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge.

Kirin 965-processor

Huawei gaat de nieuwe telefoons voorzien van de Kirin 956-processor en krijgen de toestellen 4 GB werkgeheugen. De snelle processor - kloksnelheden zijn nog niet bekend - is tevens geschikt voor virtual reality. Ook zijn de toestellen voorzien van twee camera's van Leico, waarvan de 12 megapixelcamera aan de achterzijde geschikt zijn voor HDR en 4K-opnamen.

De toestellen ondersteunen snellaadtechnologie, waarbij de telefoon vlot kan worden opgeladen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: P10, P10 Plus, Huawei