abonneren

Nieuwe HTC-telefoons met WP7 Mango

Dubbel feest volgende week voor Windows Phone-fans: HTC komt met twee nieuwe smartphones die zijn voorzien van het nieuwe Windows Phone 7.5 én Microsoft rolt zijn langverwachte Mango-update uit voor bestaande Windows Phone 7.0-telefoons die al een jaar op de markt zijn.

De eerste week van oktober is een belangrijke voor Microsoft. Dan verschijnt de langverwachte grote update van Windows Phone 7 (WP7), ook wel bekend onder de codenaam Mango. Mango moet het stevige duwtje in de rug zijn van dit smartphoneplatform, dat – nu het een jaar op de markt is in de VS en enkele Europese landen – tot nu toe verre van succesvol is gebleken. De eerste versie van Windows Phone 7 is nooit officieel in Nederland gelanceerd. Daar komt nu verandering in met versie 7.5. Daarmee komt ook op Nederland gerichte content beschikbaar en is de taal van het OS ook in te stellen op Nederlands.

Twee smartphones van HTC
HTC heeft in Nederland de primeur. Vanaf 4 oktober zijn er twee HTC-toestellen te koop: het topmodel Titan en de iets ‘eenvoudigere’ Radar. De Titan is een ‘monster’ van een telefoon: hij is voorzien van een scherm met een diagonaal van maarliefst 12 cm (4,7 inch)! Is dat niet een beetje erg groot? Zeker, maar het scheelt maar een centimeter met de Samsung Galaxy S2, het vlaggenschip onder de Android-telefoons. De HTC Titan is aanwezig in je hand, maar hij is niet storend groot. De resolutie van dit scherm is 800×480 pixels, een door Microsoft vastgestelde resolutie waaraan smartphones die WP7 draaien, moeten voldoen. HTC heeft dit toestel verder voorzien van een 8 MP camera met 28 mm groothoek. 28 mm biedt een bredere blik dan met de standaardlenzen die veelal worden gebruikt in telefoons. Ook aan de voorkant zit een camera. Verder zit er 16 GB geheugen in het toestel. De Titan is verkrijgbaar voor € 599.

Het kleine broertje van de Titan is de Radar: een 9,5 cm (3,8 inch) scherm – ook in de 800×480-resolutie – en een 5 MP camera. Dit toestel heeft de helft minder geheugen (8 GB). Dit geheugen is overigens niet uitbreidbaar, dat staat het Windows Phone-platform immers niet toe. Dit toestel heeft wel een voorzijdecamera waarmee je kunt videobellen. De Radar is met zijn € 399 een stuk goedkoper dan de Titan. Beide telefoons zijn vanaf 4 oktober in Nederland verkrijgbaar.

Prosumer
HTC richt zich naar eigen zeggen met deze toestellen op de prosumer, consumenten die hun telefoon willen tweaken, die hun telefoon vaak ook zakelijk gebruiken en die het maximale wil halen uit zijn telefoon zonder dat het teveel tijd kost. Kekke marketingtaal natuurlijk, die ook een beetje terugkomt in Microsofts WP7-reclameslogan ‘Put people first’. Iedereen is tegenwoordig connected,  maar met Windows Phone moet het je uiteindelijk tijd opleveren. Microsoft probeert dat door in WP7 het sociale (Facebook, Twitter, LinkedIn, People Hub) te integreren met het zakelijke (Office 365) en fun (Xbox games).

Microsoft – en zijn hardwarepartners – hebben een lange weg te gaan om van Windows Phone een succes te maken. Steve Ballmer, topman van Microsoft, gelooft er in ieder geval heilig in. Hij gaf onlangs toe dat de verkopen van Windows Phone 7-toestellen op dit moment niet zijn om over naar huis te schrijven, maar hij is er van overtuigd dat WP7 binnen afzienbare tijd de derde plek bezet in de markt voor smartphones. We zullen zien!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: