abonneren

'Nieuwe grote iPad krijgt stylus'

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe iPad van maar liefst 12,9 inch, die mogelijk zelfs een stylus heeft. Dat gaat volledig in tegen de bekende aversie die Steve Jobs had tegen tablets met een stylus, maar bronnen melden aan Apple Insider dat dat model er wel degelijk aan zit te komen.
Apple zou al langer werken aan een nieuwe iPad, die een stuk groter is dan het huidige model van 9,7". Het nieuwste model zou 12,9" groot worden, net zo flink als de Surface Pro van Microsoft.

Volgens Apple Insider zouden patenten die Apple recent heeft aangevraagd erop duiden dat het bedrijf die iPad een stylus krijgt. Daarmee kun je op het scherm tekenen of makkelijker tekst selecteren.

Voordeel

Wijlen Steve Jobs had altijd een gruwelijke hekel aan de stylus. "Als een tablet een stylus heeft, is dat een fout ontwerp", zei de topman altijd. Toch is een stylus bij de iPad geen slecht idee, want de tablet wordt door veel professionals gebruikt om grafisch te ontwerpen, en daarbij kan een optionele aanraakpen best handig zijn. Ook voor bijvoorbeeld scholen en andere professionele sectoren zou dat een iPad een stuk praktischer maken.

Bevestigd

De pen zou moeten worden bevestigd aan de iPad met behulp van de Lightning-connector, zoals uit de patenten zou blijken. De stylus zou als losse accessoire te verkrijgen zijn bij de iPad en niet in de eerste plaats voor iedereen beschikbaar komen.

Apple presenteert de nieuwe iPads volgens de laatste verwachting in maart, al heeft het bedrijf daar nog niets concreets over gezegd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: ipad 12, 5, Stylus

Laatste Vacatures