abonneren

'Nieuwe Google Glass verschijnt in 2015 met Intel-chip'

Google komt volgend jaar met met een nieuwe versie van zijn slimme Google Glass. Die werkt op een andere chip, dit keer van Intel. Dat bedrijf wil de bril meer gaan richten op de zakelijke markt.

Dat melden bronnen aan de Wall Street Journal. Dat zegt dat de bril in 2015 een opleving moet maken. De slimme bril moet dan op de markt komen met een chip van Intel aan de binnenkant. Op dit moment maakt Glass nog gebruik van een Texas Instruments-chip.

Zakelijke markt

De nieuwe versie van de bril moet begin 2015 op de markt komen, en zou zich vooral gaan richten op de zakelijke markt. Daarbij wordt de wearable vooral geschikt voor professionele gebruikers, die de bril inzetten in bijvoorbeeld ziekenhuizen, in de bouw of in fabrieken. Op dit moment wordt Google Glass vooral nog als consumentenproduct gepresenteerd, maar de meeste early adopters zijn het erover eens dat Google Glass daarvoor te onpraktisch is.

Volgens de Wall Street Journal krijgt de vernieuwd versie van de bril vooral een betere accuduur. Die kan op dit moment niet lang mee, hooguit een paar uurtjes bij intesief gebruik.

Stille dood

Het nieuws is opvallend, omdat het de afgelopen maanden verdacht stil was rond de slimme bril van Google. Die kwam al in 2012 op de markt, en kan tot op de dag van vandaag alleen worden gekocht door testers en journalisten. Google belooft al sinds dag één dat de bril 'binnenkort' te koop komt voor consumenten.

Moderne Segway

Toch leek het enthousiasme over de slimme bril de afgelopen maanden getemperd. Onlangs trok bijvoorbeeld Twitter nog de stekker uit zijn support voor de bril, omdat het te veel werk kostte voor iets wat meer weinig opleverde. Sindsdien vragen veel gebruikers en journalisten zich af wat eigenlijk nog de meerwaarde van de bril is. Inmiddels wordt de gadget al een 'moderne Segway' genoemd, die met veel bombarie werd aangekondigd als iets revolutionairs maar die inmiddels is gedegradeerd tot geinig hebbeding zonder veel praktisch nut.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie