Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Nieuwe Cortana-functie sluit of herstart je computer

Binnenkort verschijnt een nieuwe build van Windows 10, waarbij een aantal verbeteringen zijn toegevoegd. Een van de onderdelen die onder handen wordt genomen, is Cortana. De zoekassistent accepteert dan ook Windows 10-gerelateerde opdrachten.

Met de nieuwe Windows 10-build 14986 wordt het bijvoorbeeld mogelijk om je computer aan de hand van een spraakopdracht voor Cortana uit te schakelen of opnieuw op te starten. Ook kun je de computer 'locken' of het geluid harder of zachter zetten.

Ook het bedienen van je muziek behoort straks tot de mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld (in het Engels) een opdracht geven als 'Speel alle kerstmuziek af'.

Ok de interface van Cortana wordt gedeeltelijk aangepast. Je kunt het Cortana-scherm bijvoorbeeld full-screen draaien, zodat je het gemakkelijker vanuit een andere plek in de woonkamer kunt zien.

Home Hub

Al deze nieuwe functies hangen samen met de nieuwe Home Hub-functionaliteit, waarbij Microsoft Windows 10 als centraal regelpunt voor een smart home wil laten fungeren. Delen van deze functies komen vanaf de nieuwe Creators Update in het voorjaar van 2017 beschikbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Cortana, home hub, insider build

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie