abonneren

Nieuwe Chromebook Pixel gaat voor usb-type c

Nu Apple usb-type c omarmt met de nieuwe MacBook kan ook Google er niet langer onderuit. De vandaag onthulde nieuwe Chromebook Pixel-laptops hebben ook ondersteuning voor de nieuwe usb-standaard.

De Chromebook Pixel 2 draait op een 2,2 GHz Intel Core i5-processor en 8 GB RAM-geheugen. Er is 32 GB interne opslagruimte beschikbaar. De laptop kost 999 dollar.

Een duurdere variant is er in de vorm van de Chromebook Pixel 2 LS, waar de afkorting staat voor Ludicrous Speed. Deze wordt aangedreven door een 2,4 GHz Intel Core i7-processor en 16 GB RAM. Qua opslagruimte heb je 64 GB tot je beschikking. Deze Chromebook kost 1299 euro.

Extra aansluitingen

In tegenstelling tot de MacBook zijn er wel nog extra aansluitingen voor USB 3.0 aanwezig. Zowel de Pixel 2 als de LS-versie beschikken over een 12,8 inch lcd touch-scherm met een resolutie van 2560x1700 pixels, wat overigens gelijk is aan de vorige Chromebook Pixel (2013).

Aan de zijkant van de laptops zit nog een streep die verlicht wordt door LED-lampjes. Door er tegenaan te tikken, wordt getoond hoe vol je accu nog zit. Volgens Google gaat de accu 12 uur lang mee, voor je opnieuw op moet laden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: