abonneren

Nieuwe Chrome stopt Flash in veilige sandbox

Google heeft een forse beveiligingsstap genomen in de nieuwe (developer)versie van Chrome. Voortaan wordt alle Flash-content in een sandbox afgespeeld, zodat kwaadwillenden geen toegang meer hebben tot de browser of de computer.Adobe's Flash Player komt regelmatig in het nieuws vanwege een nieuw beveiligingslek, dat mogelijk misbruikt kan worden door hackers.
Het is niet zo lastig om een lek in Flash te misbruiken om kwaadwillende code uit te voeren en zo het systeem te benaderen. Door Flash in een sandbox (een afgeschermde omgeving) uit te voeren, heeft kwaadwillende code geen effect meer.

Door het uitvoeren van Flash in een sandbox wordt Chrome een flink stuk veiliger. Dit geldt zeker onder Windows XP, waar Chrome de enige browser is die Flash in een sandbox kan draaien. Google benadrukt wel dat het pas zijn eerste stappen heeft gezet in het sandboxen van Flash en dat het vooralsnog alleen onder Windows werkt, maar met komende developerversies wordt de functionaliteit verder uitgebreid naar andere platformen.

Chromium Blog

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags: