MWC 2015: Nieuwe Blackphone 2 richt zich vooral op zakelijke gebruikers

Er komt nog deze zomer een nieuwe Blackphone uit. De extra beveiligde telefoon van het bedrijf Silent Circle versleutelt al je email- en belverkeer en heeft diverse andere trucs om veiligheid en privacy te garanderen. 

De originele Blackphone zou aanvankelijk al in de zomer van 2014 in Nederland op de markt komen, maar dat is tot nu toe nog steeds niet het geval. Het bedrijf ging een samenwerking met KPN aan om de smartphone exclusief daarmee aan te bieden, maar de provider wilde het toestel eerst testen op zijn netwerk.
 

Abonnement

Het is dan ook niet bekend of de Blackphone 2 op de Nederlandse markt komt, en wanneer dat is. Als dat gebeurt, kost het toestel zo'n 649 euro, dezelfde prijs als de eerste Blackphone. Waarschijnlijk kun je het toestel in een abonnement kopen waarbij de Silent Circle-apps ook te gebruiken zijn.
 

Silent Circle-apps

De Blackphone maakt gebruikt van de apps van Silent Circle waarmee je versleuteld kunt bellen. Die apps kun je ook op Android en iOS gebruiken, maar je moet daar wel een abonnement op hebben.

Ook heeft de Blackphone nog steeds het PrivatOS, dat met een aantal extra privacyopties komt. Zo kun je per app instellen welke permissies het krijgt. Dat lijkt identiek aan de Privacy Guard die ook op Cyanogenmod draait.
 

Goede specificaties

De nieuwe Blackphone is niet alleen privacygericht, maar is ook een behoorlijk degelijk toestel. Het apparaat heeft een scherm van 5,5" van 1920 x 1080 pixels, en draait op een octacore-processor van Qualcomm. Het apparaat heeft 3 GB aan RAM en 32 GB opslaggeheugen. Dat is uit te breiden met micro-sd. Aan de achterkant zit een camera van 13 megapixels, aan de voorkant 5. Het apparaat maakt daarnaast gebruik van Gorilla Glass 3, waardoor het erg krasbestendig is.
 

Zakelijke gebruikers

Silent Circle richt zich met de nieuwe telefoon vooral op zakelijke gebruikers. Zo komt er een nieuwe teleconferentie-app op te zitten waarmee je tot 6 personen kunt bellen. Wanneer ook Android-gebruikers de Silent Circle-app hebben kun je bellen met wel 40 personen. Daarnaast is ook de SD-kaart in zijn geheel te versleutelen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten