abonneren

Nieuwe BlackBerry uitgelekt en nieuwe line-up in januari

De nieuwe BlackBerry-smartphones worden op 30 januari 2013 geïntroduceerd samen met het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10. Ook is er een filmpje van een vermeend nieuwe BlackBerry opgedoken. Het is nu of nooit voor RIM.

BlackBerry is eigenlijk totaal van de markt geveegd de afgelopen jaren. Apple en Samsung lijken nu de touwtjes volledig in handen te hebben. HTC is ook bepaald niet meer wat het geweest is en Sony doet net iets betere zaken, maar komt in het geheel niet in de buurt van Samsung of Apple qua omzet.

BlackBerry bungelt aan een touwtje ergens onderaan en hoopt dat dit touwtje geen strop wordt door in januari 2013 met revolutionaire nieuwe toestellen te komen met en volledig herzien mobiel besturingssysteem. Daar wordt al tijden aan gewerkt inmiddels.

Het evenement

Er waren geruchten dat de nieuwe BlackBerry line-up nog tot maart op zich zouden laten wachten, maar er is nu bekendgemaakt dat het toch echt 30 januari wordt. Op het introductie-evenement zal het BlackBerry 10 besturingssysteem worden getoond en nieuwe toestellen. Er zou een smartphone van BlackBerry worden gelanceerd met fysiek toetsenbord en een toestel zonder. BlackBerry staat bekend om de goede fysieke toetsenborden. Als dit daadwerkelijk zo is wordt dus niet met de traditie gebroken.

BlackBerry 10 OS

Over BlackBerry OS is niet veel bekend nog. Wel is er een camera-applicatie getoond en een preview van een virtueel toetsenbord dat delen van zinnen kan voorspellen en dus niet alleen woorden, zoals nu gebruikelijk is.

Momenteel wordt er door telecomproviders over de hele wereld getest met het nieuwe mobiele besturingssysteem van BlackBerry. De overheid van Amerika heeft BlackBerry 10 inmiddels goedgekeurd als OS, waardoor niets de verkoop van toestellen en tablets met dit besturingssysteem meer in de weg staat.

Gelekt filmpje?

In een filmpje dat uitgelekt zou zijn wordt een nieuw BlackBerry-toestel getoond. De smartphone zou door het leven gaan als de ‘London’ en lijkt ernstig op de iPhone. Het betreft een animatie, wat goed na te maken is. Of we genept worden of dat het echt om een nieuw BlackBery-toestel gaat zullen we moeten afwachten. Toch nemen wij het filmpje nog maar even niet al te serieus.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: