abonneren

Nieuwe beelden tonen opvouwbare Google Glass

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van een nieuwe versie van Google Glass. Er komt nog een nieuwe variant van de slimme bril, die nu waarschijnlijk op te vouwen is zodat hij makkelijker kan worden meegenomen.
Dat blijkt uit patenten die Google heeft ingediend bij de Amerikaanse FCC. De website 9to5google heeft die patenten weten te bemachtigen.

Opvouwbaar

De bril lijkt in eerste instantie redelijk veel op de oude bril die 2 jaar geleden uit werd gebracht. Die bleek uiteindelijk niet erg praktisch, onder andere omdat de gadget niet zomaar mee te nemen was.

De nieuwe bril is dan ook op te vouwen door één pootje los te maken. Wel zitten hetzelfde prisma met camera'tje nog voor je oog, zodat je een klein schermpje kunt zien voor je oog.

Lampje bij de camera

Er zijn volgens de patenten nog een paar dingen veranderd aan de bril. Zo zit de aan-knop nu aan de zijkant, en kun je niet meer zomaar foto's of video's maken met de bril. Als je dat doet, gaat er een klein lampje aan aan de voorkant van het apparaat. Google kreeg veel kritiek van privacy-activisten, omdat de Glass het mogelijk zou maken om altijd overal video's op te nemen.

(Geen) succes

Googles slimme bril kwam in 2013 uit, en hoewel trendwatchers de bril als 'de toekomst' zagen sloeg de wearable nooit echt aan. Inmiddels is de Google Glass niet meer als consumenteneditie te krijgen, maar ontwikkelt Google de bril achter gesloten deuren door. Het nieuwe apparaat moet zich meer gaan richten op professionele en zakelijke gebruikers.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Wearables, Google Glass, google