abonneren

Nieuw privacydashboard in volgende update Windows 10

Uitgebreide privacyinstellingen komen in de volgende grote Windows 10-update onder een enkel dashboard. Gebruikers kunnen zo aangeven welke data ze willen delen met Microsoft, en welke gegevens van de computer worden verzameld.

Gebruikers kunnen straks vanaf een centrale locatie in het besturingssysteem hun privacyinstellingen aanpassen, zoals locatie en -zoekgeschiedenis, gegevens van Cortana en zoekgegevens van de browsers.

In de huidige versie van Windows 10 zijn dergelijke opties over meerdere plekken in het besturingssysteem verspreid, waardoor het voor gebruikers niet altijd eenvoudig is terug te vinden. In de Creators Update zal Microsoft al deze instellingen onder een nieuw dashboard gaan samenbrengen.

Web-dashboard

Het is nu al mogelijk om via een online dashboard bepaalde gegevens in- of uit te schakelen. Dat werkt echter alleen als je een Microsoft-account hebt en dat account ook gebruikt om je bij Windows 10 aan te melden. Zonder Windows-account kun je overigens wel andere data verwijderen die is opgeslagen met je Microsoft-account, zoals de zoekgeschiedenis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, dashboard, Privacy

Laatste reactie