abonneren

Nieuw Acer Iconia A1-tablet kost minder dan 200 euro

Vrijdag heeft Acer van zich laten horen in New York op een persconferentie waar een aantal nieuwe producten werd aangekondigd. De meeste aandacht kreeg de Acer Iconia A1, volgens aanwezigen een tablet die moet gaan concurreren met de Nexus 7. Dat concurreren zal dan vooral op prijs zijn want qua uiterlijk lijken ze niet zo heel veel op elkaar.

Acer loopt al een tijdje mee met de Android-tablets, maar heeft nooit echt grote successen kunnen boeken in Nederland. Toch heeft de Iconia A1 de potentie om wel goede verkoopcijfers neer te zetten. Bij deze nieuwe tablet valt gelijk op dat de beeldverhouding anders is dan bij bijvoorbeeld de Nexus 7, want bij de Iconia A1 maakt men gebruik van de 4:3 verhouding zoals we die ook zien bij de Apple iPad mini.

Het IPS-beeldscherm meet 7,9 inch en de tablet draait op een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz (de Nexus 7 draait 1,3 GHz), van welke producent de chipset afkomt is niet bekend gemaakt. De accu van de Acer Iconia A1 gaat 7 uur mee, maar ook de exacte capaciteit van de accu is ook nog niet bekend gemaakt.

A1 groot Acer kondigt Iconia A1 aan, 7,9 inch tablet voor minder dan €200

Prijs

Om een lage prijs te kunnen vragen zal men bij dit model ergens op moeten bezuinigen, dat lijkt tot nu toe het materiaal en het scherm te zijn. Deze tablet is gemaakt van plastic, wat trouwens niet wil zeggen dat het materiaal slecht is, en het scherm is volgens de eerste berichten matig tot goed.

Maar met deze keuzes kan men een lage prijs bieden en dat blijft het meest belangrijke aspect bij dit nieuwe product van Acer. Hij zal vanaf juni in de winkels liggen voor $169 en dat is $30 onder de prijs van de Nexus 7. Dat is een goed aankoopargument voor heel veel mensen, want voor een lagere prijs krijg je nagenoeg dezelfde specificaties.

Beschikbaarheid

Zoals geschreven zal de Acer Iconia A1 in juni op de markt komen voor een verkoopprijs van $169. Acer heeft nog niet laten weten of dit product ook in de Nederlandse en Belgische winkels zal komen te liggen.

Bron: AllAboutPhones

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Iconia, iconia a1

Nieuws headlines

Laatste reactie