abonneren

NFC in 100 miljoen smartphones

Vorig jaar zijn er meer dan 30 miljoen smartphones verkocht met NFC-chip (Near Field Communication). In 2016 zullen er meer dan 700 miljoen toestellen met NFC in omloop zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker Berg Insight. In 2010 waren het nog slechts 3 miljoen toestellen. In totaal moeten er nu al meer dan 100 miljoen toestellen met NFC in omloop zijn, van ruim 40 merken.

Tijd dat er wat mee gedaan wordt, zou je zeggen. In de VS heeft Google al de Google Wallet bèta betaaldienst in gebruik en Apple en een aantal telecomproviders zijn bezig met de ontwikkeling van NFC-betaaltoepassingen. Voorspeld wordt dat de komende jaren meer dan 50 % van de smartphones NFC hebben ingebouwd. Ook van de volgende Apple iPhone wordt verwacht dat hij NFC ingebouwd krijgt. In Nederland hebben de banken een gezamenlijk project gestart om tot een eigen NFC-betaalsysteem te komen.

De NFC-technologie die bescheiden communicatie over heel korte afstand mogelijk maakt, is ook heel geschikt voor andere toepassingen. Praktische toepassingen laten echter lang op zich wachten. Met de Galaxy Nexus kun je onderling contactinformatie uitwisselen. Sony heeft voor zijn recente Xperia-toestellen SmartTags geïntroduceerd, waarmee een app na het herkennen van een tag automatische handelingen kan uitvoeren. De NFC-technologie zou ook de nu al achterhaalde ov-chipkaart kunnen vervangen en ook het pairen van bluetooth-verbindingen zou via NFC kunnen werken. Ook deze voor de hand liggende toepassing hebben we nog steeds niet gezien.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: NFC

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord