abonneren

Nexus 7: Makkelijk repareren en draadloos opladen

iFixit heeft de nieuwe Nexus 7 geopereerd en het blijkt dat hij draadloos op te laden is. Een primeur volgens de reparatiewebsite.

iFixit heeft de Nexus 7 helemaal open gelegd en de tablet is vrij gemakkelijk te repareren, concludeert de site. De Nexus kreeg daarvoor een score van 7 op 10.

“De achterste behuizing is heel gemakkelijk te openen en vergt maar een beetje peuterwerk met een kleine, plastic tool”, zo schrijf de site. Maar pas op. “Hoewel we heel voorzichtig waren, is de achterkant toch gebarsten.”

Het apparaatje wordt bij mekaar gehouden door normale Phillips-schroeven, niet met speciale schroeven. Ook de batterijbehuizing is probleemloos te verwijderen.

Binnenin de tablet zat ook een kleine verrassing: een inductieve oplaadspoel.  “De eerste keer dat we dat in een tablet tegenkomen”, aldus iFixit.

Helemaal onverwacht is dit niet, want ‘draadloos opladen’ staat netjes tussen alle features die Google oplijst op de site van de Nexus 7. “Een ingebouwde draadloze oplader betekent dat je kan laden, oppakken en wegwezen”, zo legt het bedrijf het uit.

Bovenop de spoel zit ook nog een NFC-module (Near Field Communication), zegt iFixit. Zoals gewoonlijk onthult de site ook zo goed als alles over de gebruikte chips in het apparaat. En dat is meestal een stuk meer dan de fabrikanten willen meegeven.

Naast de quadcore Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro en het scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels, vond iFixit ook 2 gigabyte aan Elpida SDRAM (voor het systeemgeheugen), een controller voor het draadloos opladen van Texas Instruments en 16 gigabyte NAND eMMC Flash-geheugen van Hynix.

Net zoals in de verschillende tests viel ook iFixit “de radicale verandering in de behuizing” op. De nieuwe generatie van de Nexus 7 is onder andere dunner, lichter en heeft smallere randen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7, Android 4.3