abonneren

Nexus 7 blijkt al na een jaar onbruikbaar

Google ontwikkelde samen met Asus de Nexus 7, maar had daarbij wat haast. De tablet was weliswaar lekker goedkoop, maar omdat er vlug wat goedkoop flash-geheugen in de tablet gestopt is, blijkt de Nexus 7 na een jaar zoveel vertraging te vertonen dat het leidt tot onwerkbare situaties.

Android and Me-auteur Dustin Earley schrijft in een artikel over zijn slechte ervaringen met de Nexus 7-tablet van Google en Asus. De comments onder het artikel bevestigen zijn ervaringen. Toen de tablet uitkwam was deze zeer betaalbaar en werkte hij als een trein. Een jaar later is het ding echter dermate traag dat je je oma er niet eens mee zou willen opzadelen. De tablet wordt in de loop van een jaar steeds trager, tot er maar liefst een vertraging van 10 seconden zit tussen invoer en reactie van de Nexus 7.

Het probleem lijkt het goedkope flash-geheugen zijn dat in de Nexus 7 zit. Het was al bij introductie bekend dat het gekozen geheugen slechts een aantal keer gebruikt kon worden om data op te slaan. Daarna wordt het steeds trager. Google en Asus kozen in de haast voor dit geheugen, naar het schijnt. Asus zei eerder al in een interview dat het een ware marteling was voor de ontwerpers om binnen vier maanden de Nexus 7 in elkaar te moeten zetten van Google. Normaal krijgen ontwerpers daar een half jaar tot een jaar voor.

Een andere oorzaak voor de trage Nexus 7 zou het opslagbeheer van Android zijn. Gebruikers kunnen niets doen om de traagheid te verhelpen. Ook teruggaan naar fabrieksinstellingen heeft geen enkele zin.

Bron: Techzine

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus, Nexus 7

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord