abonneren

Nexus 4 al 1 miljoen keer over toonbank gegaan

Vanwege de leveringsproblemen van Google en LG dachten we nog dat er maar heel weinig van dit toestel geproduceerd waren. Het nieuws dat de Nexus 4 bijna 1 miljoen keer over de toonbank is gegaan ontkracht deze redenering en bewijst dat het toestel nog steeds geproduceerd en gedistribueerd word.

Direct na de start van de verkoop van de Nexus 4 in de Google Play Store zijn er leveringsproblemen ontstaan. De afgelopen maanden is meer dan regelmatig het bordje uitverkocht verschenen op de website wanneer men de Nexus 4 wilde bestellen. Hoewel diverse bronnen meldden dat LG met opzet weinig Nexus 4-toestellen geproduceerd had, trok Larry Page in zijn toespraak voor de aandeelhouders zelf het boetekleed aan. De leveringsprobelemen waren geheel te wijten aan het haperende distributiesysteem van Google. In Nederland is de Nexus 4 niet eens te koop, naar eigen zeggen omdat LG verwachtte niet te kunnen voldoen aan de enorme vraag als het toestel in alle landen verkrijgbaar zou zijn. Waarschijnlijker is echter dat LG met het goedkope toestel niet wil concurreren met zijn eigen toestellen.

Op het XDA-forum beweerd een lid een maand geleden dat hij het patroon van de verschillende cijfers in het serienummer van de Nexus 4 heeft gevonden. In deze cijfer-en letterreeks heeft hij landcodes, modelcodes en codes voor de verschillende versies gevonden. Maar in deze cijferreeks staat ook het nummer dat staat voor het aantal wat er geproduceerd is van deze telefoon.

In Turkije is, wanneer deze theorie klopt, de (bijna) miljoenste Nexus 4 verkocht met serienummer ‘ATURBK 302KPSL999998 20130205 TURKEY’. Het getal 999.998 vertelt ons dat deze eigenaar op twee stuks na het miljoenste exemplaar in hadden heeft. Dit zou kunnen betekenen dat de productie inderdaad flink opgeschroefd is: volgens Google zouden de leveringsproblemen snel verholpen moeten zijn.

Nexus 4 tijdens de Grammy’s

De Nexus 4 heeft ook de hoofdrol gespeeld in een spot van Google tijdens de Grammy Awards in de Verenigde Staten. De door LG geproduceerde Nexus had wel de hoofdrol maar was niet het onderwerp want de hele commercial draaide om Google Now.

In de video zien we hoe je Google Now op verschillende manieren kunt gebruiken om informatie te vinden en je weg te vinden in het buitenland. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat de Knowledge Graph die voor een groot gedeelte voor de informatie zorgt in Goole Now nog niet overal actief is.

We verwachten dat Google tijdens de komende ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei een uitspraak zal doen over het aantal Nexus 4-toestellen dat wereldwijd verkocht is.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus 4

Nieuws headlines

Laatste reactie