Netgear brengt definitieve update uit voor te hacken routers

Er is een definitieve update uitgebracht voor de 11 Netgear-routers waarmee hackers van een afstand root-access konden krijgen tot de apparaten. Netgear heeft de patches uitgebracht, maar stuurt die niet OTA. Gebruikers moeten het zelf downloaden en installeren.

Het gaat om de routers van de R6000, R7000, R8000 en D6000-serie. Daarvan werd eerder deze maand bekend dat er al jaren een groot beveiligingslek in de routers zat, waarmee hackers root-toegang konden krijgen tot het netwerk van een slachtoffer. Volgens beveiligingsonderzoekers zijn er inmiddels ook al exploits in het wild beschikbaar die hackers kunnen gebruiken.
 

Bèta-updates

Netgear werkt al een maand aan een oplossing voor het lek, en had vorige week ook al een aantal bèta-updates uitgebracht voor de routers. Een definitieve update was er echter nog niet.
 

WNR2000

Eerder vorige week werd ook al bekend dat een andere Netgear-router, de WNR2000, ook een kwetsbaarheid had. Die zit in de functie om de router op afstand te beheren. Netgear raadt aan die tijdelijk uit te schakelen, al is er inmiddels ook een bèta-update beschikbaar. Een definitieve update komt later.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: netgear, netgear r6000, netgear d6000, netgear r7000, netgear r8000