abonneren

Netflix vanaf 11 september naar Nederland

Netflix heeft Nederlandse journalisten een uitnodiging gestuurd waarop zij uitgenodigd worden voor een persevenement. Het is vrij waarschijnlijk dat de lancering aansluitend plaatsvindt. De bijeenkomst vindt plaats op 11 september.

Netflix is een video-on-demand-dienst waarbij een onbeperkt aantal films en series bekeken kan worden voor een vast bedrag per maand. Dat bedrag wordt waarschijnlijk 7,99 euro. Het was al bekend dat Netflix naar Nederland komt. Nederland is het zevende Europese land waar Netflix lanceert. Er zijn nu uitnodigingen uitgestuurd naar Nederlandse journalisten voor een persevenement dat op 11 september zal plaatshebben.

Afgelopen maandag meldden we al dat Netflix Nederlandse content toe heeft gevoegd. Films als De Hel Van '63, Alles Is Liefde en de Kameleon-films doken op. Daarmee leek een snelle release aanstaande. Het is vrij waarschijnlijk dat de dienst bij het persevenement in Nederland gelanceerd wordt, waardoor consumenten dus vanaf dan een abonnement kunnen nemen op de video-on-demand-dienst.  

Het aanbod van Netflix in Nederland is nog niet officieel bekendgemaakt. De uitnodiging zou wijzen op de komst van de serie Hemlock Grove, die van Netflix zelf is. De Nederlandse actrice Famke Janssen speelt daarin. Andere producties van Netfli, Arrested Development en House of Cards, zullen waarschijnlijk ook beschikbaar zijn. Veel andere series zullen waarschijnlijk niet te zien zijn. Game of Thrones bijvoorbeeld is van HBO en de komst daarvan naar Netflix zal wegens rechtenkwesties waarschijnlijk uitblijven.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Video-on-demand

Laatste reactie