abonneren

'Netflix stevent af op monopoliepositie'

Netflix groeit zo snel dat 'ouderwetse' kanalen als kabel- en filmmaatschappijen zich zorgen beginnen te maken. De streamingdienst zou afstevenen op een monopoliepositie.

Dat blijkt uit rondvraag van The Hollywood Reporter. Netflix zou zes miljard dollar per jaar spenderen aan het opzetten en aankopen van nieuwe series, bij Netflix-kijkers ook bekend als Netflix Originals. House of Cards en Making a Murderer zijn er enkele voorbeelden van. 

HBO zou als concurrende streamingdienst 'slechts' twee miljard dollar per jaar uitgeven aan zijn series, om aan te geven hoe groot het verschil inmiddels is. Men is nu bang dat Netflix zo groot wordt, dat de firma als enige bepaalt wat wel en niet geproduceerd wordt.

Netflix heeft dit jaar als doel om 30 series uit te brengen, die zonder de dienst mogelijk nooit het levenslicht hadden gezien.

Emmy

De streamingdienst is hoe dan ook erg populair. Volgens de laatste cijfers zijn er meer dan 83 miljoen abonnees. Pas sinds 2013 produceert Netflix zelf series en films, en die konden dit jaar rekenen op 54 Emmy-nominaties - ze vallen dus ook in de smaak.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Netflix

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord