Netflix-ontwikkelaars experimenteren met Oculus Rift en Hue-lampen

Netflix-ontwikkelaars hebben op een bijeenkomst een aantal toffe hacks voor de filmdienst ontworpen. De devs hebben onder meer ondersteuning voor de virtual reality-bril Oculus Rift, en voor Philips Hue-lampen.

Overigens gaat het bij de Oculus Rift niet om het interactief kijken van films, maar het menu van de videostreamingdienst is wel in VR te bekijken. Daarbij is het filmoverzicht te bekijken alsof het om 3D-tegels gaat. Ook is het menu te bedienen met een speciale bewegingscontroler, de Leap Motion. Die wordt vaker in Oculus Rift-toepassingen gebruikt om bijvoorbeeld games te bedienen.

Hue-lampen

De ontwikkelaars gingen op de halfjaarlijkse 'hack day' van Netflix aan de slag met allerlei toepassingen voor de videodienst. Daarbij lieten zij onder andere ook een stel Hue-lampen van Philips zich aanpassen op basis van de afgespeelde film. Hue-lampen kunnen via een wifi-verbinding van kleur veranderen. Dat lieten de hackers gebeuren op basis van welke film of serie er draaide. Als het beeld snel ging en de kleuren intenser werden, reageerde de lamp daarop.

Klein schermpje

Er werden tijdens de conferentie veel meer dingen bedacht, zoals een kleine app die in de hoek van het scherm draait, zodat mensen tijdens het werk met een schuin oog naar hun favoriete serie kunnen kijken. Maar dat zouden wij natuurlijk nooit aanraden...

Voor de lol

Het is nooit zeker of dergelijke functies definitief worden doorgevoerd in Netflix. Volgens het bedrijf is de Hack Day vooral bedoeld om plezier te hebben en om de mogelijkheden van Netflix' systeem te ontdekken. Vorig jaar werd bijvoorbeeld een functie bedacht waarbij Netflix automatisch zou stoppen als het merkte dat je in slaap was gevallen, maar ook die functie is nooit geïmplementeerd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Video

Tags: hack day, hue-lamp