abonneren

Netflix later dit jaar naar Nederland

Videostreamingdienst Netflix heeft aangekondigd eind dit jaar in Nederland te lanceren. Netflix is de belangrijkste aanbieder van internettelevisie ter wereld en biedt onbeperkt kijken aan voor een laag bedrag per maand. Een beetje de Spotify van video dus.

Netflix heeft aangekondigd later dit jaar te beginnen met dienstverlening aan Nederlandse klanten. Pathé Nederland en HBO hadden daar al rekening mee gehouden, bleek onlangs. Toen had de internettelevisiereus uit de Verenigde Staten nog niets te melden over een lancering in Nederland.

Nu heeft Netflix aangekondigd eind dit jaar te beginnen met zijn dienst in Nederland. Abonnees kunnen voor een relatief laag bedrag per maand een onbeperkt aantal lokale en globale televisieprogramma’s, series en films kijken. Netflix wil het media- en televisielandschap drastisch veranderen. Zo is het bedrijf nu ook begonnen met het produceren van eigen series. House of Cards en het laatste seizoen van Arrested Development komen bijvoorbeeld uit de eigen stal. Een heel seizoen van de series wordt in één keer online gezet, waardoor kijkers geen week meer hoeven te wachten op de volgende episode van hun favoriete serie.

Netflix-abonnees kunnen naar Netflix kijken via hun smartphone, tablet, spelconsole, computer of televisie. Ze kunnen afleveringen op pauze zetten en de betaalde dienst toont geen reclames en heeft geen beperkingen. Daarin is het een soort Spotify, maar dan voor video.

Netflix is op sommige momenten verantwoordelijk voor een derde van het totale internetverkeer van de Verenigde Staten en is daarmee veruit de grootste aanbieder van internettelevisie. Informatie over prijs, content en ondersteunde apparaten in Nederland is nog niets bekendgemaakt, maar details volgen. De dienst zal eind 2013 lanceren in Nederland. Netflix is overigens ook in Nederland via een omweg al te bekijken.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Streaming Video, internettelevisie

Laatste reactie