Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

‘Netflix dit najaar naar Nederland’

Netflix zou zomaar eens in het najaar al naar Nederland kunnen komen. Pathé Nederland en HBO houden daar tenminste serieus rekening mee. Beide bedrijven baseren zich op ‘verschillende bronnen’.

Op het congres Connected 2013, dat door Telecompaper georganiseerd wordt, reageerde Judith Hordijk als Marketing Manager & Business Development VOD van Pathé Thuis op geruchten dat Netflix plannen heeft voor een Nederlandse lancering. Emerce meldt dat vandaag.

Hordijk zei serieus rekening te houden met een Nederlandse introductie in het najaar van 2013. De Patché-manager baseert zich op diverse bronnen. Zowel HBO als Pathé zouden verwachten dat Netflix in de herfst al beschikbaar zal zijn in Nederland.

Volgens Hordijk is Pathé niet bang om de concurrentie aan te gaan met Netflix. “We hebben toch een ander zakelijk model, dat uitgaat van recente films, terwijl Netflix veel meer een breed aanbod heeft”, aldus Hordijk.

Emerce denkt op basis van het vacatureoverzicht van Netflix niet dat een eventuele Nederlandse tak vanuit Nederland zelf wordt opgezet. Wel is de Nederlandse voormalig Webwereld-journalist Joris Ivens de woordvoerder bij Netflix, maar dat zou toeval zijn volgens Emerce. Desgevraagd zegt Ivens over een Nederlandse lancering: “Wij hebben aangekondigd dat we later dit jaar verder zullen uitbreiden in Europa. We hebben nog niet gezegd waar in Europa en daar kunnen we nu nog niets over zeggen.”

Het was al bekend dat Netflix een Nederlandse lancering overwoog, maar het bedrijf stelde eerder dit jaar dat er geen directe plannen voor waren.

Het is op het moment overigens al wel mogelijk om Netflix te gebruiken in Nederland, maar dat moet via een omweg.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Streaming Video, Vod

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie