Netflix binnenkort eindelijk op Ubuntu Linux te gebruiken

Linux is een prettig alternatief voor Windows, maar één van de grootste dingen die het besturingssysteem mist, is ondersteuning voor Netflix. Maar geen zorg, want binnenkort is Netflix eindelijk op Linux te bekijken.

Dat blijkt uit een post op een Ubuntu-forum, waar een Netflix-ontwikkelaar de komst van de videostreamingdienst naar het besturingssysteem aankondigt.

NSS

"Netflix zal stabiel draaien op Chrome 14.02 als NSS-versie 3.16.2 is geïnstalleerd." NSS staat voor Network Security Services en wordt geïmplementeerd door zowat iedere software, meestal om beveiligingsprotocollen als SSL toegankelijk te maken. Netflix heeft NSS nodig om aan de grillen van Hollywood te voldoen, die eisen dat er op films en series DRM zit ingebouwd om copyright te beschermen.

Eindelijk

Als de nieuwste versie van NSS wordt geïmplementeerd in de nieuwe versie van Ubuntu, kan Netflix zonder problemen draaien in de Chrome-browser. Dat kon al wel, maar met allemaal lastige tweaks en hacks waarbij gebruikers diep in de broncode van het besturingssysteem moesten duiken. Dat is de meeste doorsnee gebruikers van Linux te moeilijk, waardoor Netflix vaak praktisch onmogelijk te bekijken was.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Video

Tags: