abonneren

Netflix in 4K in Edge met Intel Kaby Lake-processor

Netflix kan ook op de pc streamen in 4K. Zelfs als je een 4K-monitor hebt, is de kans klein dat dit je lukt. Je moet namelijk Microsofts browser Edge gebruiken in combinatie met een processor uit Intels nieuwste Kaby Lake-generatie.

Het streamen in 4K werkt alleen in Windows 10 waneer je gebruik maakt van Microsofts browser Edge. Microsoft meldt het nieuws dan ook in een blog: 4K UHD-streamen is exclusief beschikbaar voor compatibele pc’s met Windows 10. Let vooral op dat woordje compatibele, want een 4K-scherm is niet genoeg. Je hebt namelijk een Intel processor uit Intels zevende generatie Core-processors (Kaby Lake) nodig. Daarnaast moet je beeldscherm HDCP 2.2 ondersteunen. Voldoe je hier niet aan, dan kun je met Internet Explorer of Safari in 1080p kijken terwijl Chrome, Firefox en Opera gelimiteerd zijn tot 720p. Op de supportpagina van Netflix wordt het op een rij gezet.

H.265-codec

Dat 4K-streamen niet op ieder apparaat werkt, komt doordat er gebruik wordt gemaakt van de H.265-codec (HEVC). Die is relatief zwaar om te decoderen en vereist daarom een hardwaredecoder. Dergelijke decoders zitten ook al in Intels oudere zesde generatie Core-processors (Skylake) en in moderne grafische kaarten. In Kaby Lake is de decoder echter verbeterd en vermoedelijk gbebruikt Netflix (een deel) van die nieuwe mogelijkheden. Overigens is een Kaby Lake-processor niet de enige manier om Netflix in 4K te kijken. Diverse 4K-televisies hebben een ingebouwde Netflix-app met 4K-ondersteuning. Daarnaast kunnen ook de ChromeCast Ultra en de Xbox One S Netflix streamen in 4K.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Netflix, Edge, 4k

Laatste reactie